Witamina K – najważniejsze właściwości

Rate this post

Witamina K2 likwiduje tkanki białaczkowe. Właściwości przeciwnowotworowe witaminy K2 są oczywiście podobne do tego, że może ona zabijać tkanki nowotworowe – www. Badanie tkanek nowotworowych w cylindrze egzaminacyjnym przynajmniej potwierdza, że witamina K2 może powodować samozniszczenie tkanek białaczkowych.

Witamina K2 pomaga uniknąć komórek raka wątroby

Być może myślisz teraz „jaka funkcja w rurze egzaminacyjnej musi jednak długo na pewno nie wyczerpać się w prawdziwym życiu”. To koryguje, z pewnością. Niemniej jednak działanie przeciwnowotworowe witaminy K2 zostało faktycznie ocenione na ludziach: na przykład w opublikowanym badaniu opublikowanym w dzienniku Amerykańskiej Organizacji Medycznej.

W tym konkretnym badaniu ludzie, którzy mieli zwiększone ryzyko raka wątroby, otrzymywali witaminę K2 w suplementach diety. Osoby te porównano z grupą kontrolną, która nie otrzymywała witaminy K2. Efekty końcowe są imponujące: poniżej 10% badanych, którym podano witaminę K2, zachorowało później na raka wątroby. 47% osób wywodzących się z zespołu dowodzenia mimo wszystko to poważna dolegliwość.

Witamina K2 zmniejsza ryzyko zgonu

Witamina K2 zmniejsza ryzyko zgonu

Witamina K2 może podobno pomóc również osobom, które już faktycznie zmagają się z rakiem. Dzienne spożycie witaminy K2 może zmniejszyć zagrożenie śmiertelnością wśród pacjentów z komórkami nowotworowymi o 30%. Wyniki te zostały niedawno opublikowane w amerykańskim czasopiśmie medycznym w badaniu w publikacji.

Unikaj niedoboru witaminy K

Jeśli przejrzysz wszystkie te badania, z pewnością wkrótce zrozumiesz, że ważne jest, aby mieć wystarczającą ilość witaminy K. Jednak niestety powiedz profesjonalistom, że jest dokładnie odwrotnie, ponieważ wiele osób ma obniżony poziom witaminy K we krwi. Niedobory wieku, takie jak niedobór witaminy K, są tak powszechne wraz z bezpieczeństwem i ochroną, ponieważ ludzie jedzą niewłaściwie. Ponadto, kilka nie wiadomo dokładnie, w jaki sposób mogą zapobiec niedoborowi witaminy K.

Dzienne zapotrzebowanie na witaminę K

Niemiecka kultura żywieniowa zakłada, że co najmniej 65 µg, a także faceci w odniesieniu do kobiet, muszą codziennie przyjmować 80 µg witaminy K. W rzeczywistości jednak należy pomyśleć, że liczby te obejmują całkowicie najniższe podtrzymanie krzepnięcia krwi, a także faktycznie – zwłaszcza biorąc pod uwagę, że witamina K, którą znamy, ma jeszcze inne zadania do wykonania, więc nie tylko skrzep krwi ma – znacznie większe ilości z witaminy K są rzeczywiście potrzebne.

Założenie to jest w rzeczywistości wzmocnione prostym faktem, że sama organiczna witamina K w dużych ilościach nie jest toksyczna. Jednak skuteczne sposoby na idealne pokrycie jego codziennego zapotrzebowania na witaminę K?

Pokarmy wraz z witaminą K. Nasza firma zebrała w zestawieniu kilka produktów spożywczych bogatych w witaminę K, które mogą poprawić poziom witaminy K we krwi. Spożywanie tych posiłków kosztuje w codziennej diecie – na pewno nie, nawet jeśli pokrywają one zapotrzebowanie na witaminę K, ale dodatkowo, ponieważ zawierają szereg innych mikroelementów.

Ekologiczne warzywa liściaste: zapotrzebowanie na witaminę K1 można zapewnić, na przykład, spożywając duże ilości zielonych warzyw liściastych, takich jak szpinak, portulaka lub sałata. Zielone warzywa liściaste to nie tylko duże ilości witaminy K1, ale dodatkowo mnóstwo innych prozdrowotnych leków, w tym np. chlorofil.

Poza przyjaznymi dla środowiska warzywami liściastymi możesz przygotować apetyczne ekologiczne koktajle za pomocą blendera, a także wzbogacić swoją dietę o przyjazne dla środowiska warzywa liściaste w ten prosty sposób.

Jeśli nadal masz problemy z dbaniem o siebie, wraz z zielonkawymi warzywami liściastymi lub ciemnozielonymi koktajlami pochodzącymi z cząstek trawnika (pszenica lub trawa zbożowa, kamutgras, jęczmień, orkisz lub mieszanka kilku darni oraz konopi) odpowiednie jako wspaniałe zastąpić źródło witaminy K. Ekstrakt z trawy jęczmiennej w proszku zawiera co najmniej podwójną zalecaną regularną dawkę z najwyższej jakości źródła, na przykład w dziennej dawce od 15 gramów Witamina K1.

  • Liście buraków: wiele osób nie rozumie również, że opadłe liście to buraki czerwone jako świeże warzywa liściaste. Chociaż zawierają one o wiele więcej minerałów i składników odżywczych niż bulwy. W opadłych liściach buraka ćwikłowego znajduje się również 2000 razy więcej witaminy K niż w korzeniu – dokładne źródło niezbędnej substancji!
  • Kohl: Kapusta zawiera najlepszą witaminę K1 ze wszystkich rodzajów warzyw. Jednak również inne formy kapusty, takie jak kapusta, kalafior, kapusta, a także brukselka zawierają dużo witaminy K1. Kapusta dostarcza witaminy K2 dodatkowo – ze względu na własną zawartość mikroorganizmów – gdy jest spożywana z kapustą. Kapusta ma również mnóstwo różnych innych zdrowych mikroelementów, dlatego też jest wykorzystywana medycznie.
  • Pietruszka: Zioła takie jak pietruszka i szczypiorek mają dużo witaminy K. W pietruszce cała stajnia Znalezienie znaczących witamin jest tak, że konkuruje z niektórymi suplementami diety.
  • Awokado: Awokado zawiera nie tylko atrakcyjne ilości witaminy K, ale także oferuje korzystne tłuszcze, które są potrzebne do wchłaniania witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Oczywiście wiele innych związków rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak witamina A, witamina D, witamina E, alfa – a także beta-karoten, luteina, likopen, zeaksantyna lub wapń jest znacznie lepiej wchłaniane w obecności awokado.

Optymalne spożycie witaminy K2, witaminy D3, a także minerału wapnia.
Jak wspomniano powyżej, witamina K2 jest w rzeczywistości jeszcze bardziej energetyczną witaminą K. Dodatkowo, mocno wierzy się, że K1 jest idealnie wykorzystywany do tworzenia elementu krzepnięcia krwi, podczas gdy K2 jest dużo bardziej energetyczny w lokalizacji z metabolizmu wapnia. Witamina K2 jest zatem szczególnie ważna, jeśli zdrowie i dobre samopoczucie naczyń włosowatych, serca, kości i zębów jest w centrum uwagi.

Ale wiele artykułów spożywczych na żądanie, które zawierają witaminę K1, jednak niewiele, które zawierają witaminę K2 w odpowiednich ilościach, jest teraz naszą firmą.

Aby nadal nienawidzić wielu okazji do jedzenia wątroby przez cały tydzień, przyniósł ze sobą trochę współczucia, podobnie jak natto japońska specjalność sojowa i prawdopodobnie dodatkowo spożywa umiarkowanie liściaste przyjazne dla środowiska warzywa, pozyskuje szybko w niebezpieczeństwie witaminę K niedoboru, a zwłaszcza na doświadczeniu niedoboru witaminy K2.

Leave a Comment